Geçtiğimiz günlerde soluksuz yükselen Stellar (XLM), satış baskısına yenik düşebilir mi?
Stellar (XLM) fiyatı, 2021’de ulaştığı zirveden yüzde 29 gerileyerek derinleşen bir düşüş trendiyle karşı karşıya. 20 Aralık’tan beri artan satış baskısı tedirgin etse de, bazı onchain verileri dönüş sinyali veriyor.
Directional Movement Index (DMI) göstergesi, belirli bir trendin gücünü ölçmek için kullanılıyor. XLM‘e bakıldığında ise bu indikatör şu an için poziti seyrediyor. Chaikin Money Flow (CMF) göstergesi ise paritedeki kurumsal alımları yansıtıyor. CMF’ye göre 0.19 seviyesine gelen yükseliş, XLM için kurumsal alımların arttığını gösteriyor.
Popüler altcoin’de ayı trendi devam edebilir
Stellar’ın Yönsel Hareket Endeksi (DMI), artan trend gücüyle dikkat çekiyor. Ortalama Yönsel Endeks (ADX), sadece dört gün içinde 20’nin altından 26.8 seviyesine yükseldi. ADX indikatörü, bir trendin gücünü ölçer. 20’nin altında ADX zayıf trendi, 20-25 arası gelişmekte olan trendi, 25’in üstü ise güçlü bir trendi belirtir.
Mevcut DMI verilerine göre ADX 26.8 seviyelerinde. Bu veriler, düşüş trendinin güçlendiğini ve devam edebileceğini gösteriyor. D- değerinin D+ değerinden daha yüksek olması, mevcut düşüş eğilimini doğruluyor.
ADX’nin 25’in üzerinde olması, bu aşağı yönlü hareketin güç kazandığını ve devam etme olasılığının yüksek olduğunu vurguluyor.
XLM için dikkat edilmesi gereken seviyeler
0.31 dolar destek seviyesi, XLM için kritik bir öneme sahip. Bu destek kırılırsa, fiyat 0.25 dolara kadar düşebilir. Öte yandan, Chaikin Money Flow (CMF) verileri, olası bir trend dönüşü ve yukarı yönlü momentum sinyali veriyor. Eğer Stellar bu pozitif para akışını kullanabilir ve bir yükseliş trendi başlatabilirse, fiyat ilk olarak 0.40 dolar direncini test edebilir. 0.40 dolar seviyesinin üzerinde kalınması halinde fiyat, mevcut seviyeden yüzde 34’lük bir artış ile 0.47 dolara yürüyebilir.